Friday, October 18, 2013

Ugnsraggmunk med förlorade ägg!


Vad gör man om man en dag upptäcker att man har för många ägg i kylskåpet?

Pannkaka. Naturligtvis.

Vad gör man om man har för många ägg i kylskåpet och aldrig lyckas med själva pannkaksstekandet, det där vändandet du vet, det blir bara klump av alltihop...

Ugnspannkaka. Naturligtvis.

Vad gör man om man har för många ägg i kylskåpet, inte kan vända pannkakor och dessutom har en massa potatis hemma.

Ugnsraggmunk. Naturligtvis...

ugnsraggmunk, raggmunk, ugnspannkaka, pannkaka

Vad gör man sedan när man sitter och äter sin ugnsraggmunk och tycker att den inte smakar riktigt som vanligt. Konsistensen är underlig, och den vill inte släppa braspannan. Jo, man funderar...

Och man funderar, och funderar och funderar.

Tills man kommer på att man har glömt en sak.

En ganska viktig sak.

Kanske rent av huvudingrediensen.

Ja, just det...

ÄGGEN!

Så egentligen var de inte förlorade. Bara bortglömda. I ett anfall av akut tankspriddhet. Det händer mig inte så sällan. Det är inte ålder eller trettioårskris eller någonting sådant. Jag har alltid varit sådan. Det är bara att acceptera. Och gigantisk platt småseg ugnspotatisbulle med fläsk och lingonsylt är inte fy skam det heller...

4 comments:

Anonymous said...

Ser framför mig hur din alternativa karriär skulle vara som en alternativ hemkunskapsfröken.

Anonymous said...

PS! jag gjorde hallondessert, med jordgubbar, bären är ju så lika varandra för en som är uppväxt i stan

T'syf ~pl said...

Tack för förtroendet, men jag tror att risken är stor att jag i så fall, liksom Staffan Westerberg en gång gjorde med sin vilsna pannkaka, skulle förstöra ytterligare en ny generations barndom med min förlorade raggmunk.

T'syf ~pl said...

Låter som en strålande idé (och dessutom gott). Själv brukar jag lägga hallonsylt på blodkorven ibland när lingonen är på semester.