Friday, August 13, 2010

Back again!

Nu är jag, som du säkert förstod av förra inlägget, tillbaka i Göteborg. Kom i Onsdags kväll. Skånekortet tog mig ända till Ängelholm, och sedan fick jag lösa vanlig biljett genom Halland. Här var det mesta sig likt. Vattnet i toaletten hade försvunnit och ersatts av en halv fjäril och några björkfrön(!) Tyvärr blev det ingen bild, för jag insåg inte vad det var förrän i samma ögonblick som jag spolade. Jag trodde det var något betydligt värre. Vattnet i toaletten håller ju som du vet vissa lukter på plats, och utan vatten så... Men nu har jag vädrat så nu är det bra igen.

Kvällen spenderade jag sedan med att skrubba fotoramar. Förra året regnade det, som du kanske vet, den lördagen som det var Plank. Mina bilder och ramar blev våta, och hade jag varit lite mindre snål så hade jag plockat ut bilderna direkt istället för att ha låtit dom torka först. Men jag var rädd om bakstyckena, som blivit våta och höll på att trilla sönder. Ett år senare har bakstyckena torkat igen, men de före detta våta bilderna har också torkat. Torkat fast i glaset närmare bestämt. Så det blev att blöta och pilla och skrapa, och blöta och pilla och skrapa. Och blöta och pilla och skrapa... Tills glasen var rena och fina och mina fingrar rödrandiga av små skärsår från de vassa kanterna.

fotoram fotoramar glas glasskivor disken disk diskställ foto anders n
Gårdagen gick sedan åt att fylla ramarna med nya bilder. Skruvade i nya krokar. De gamla lossnade från de våta bakstyckena och föll av förra året under nedplockningen. Sedan in till stan för att uträtta ett par ärenden. Köpte två nya ramar. Jag hann också med att fotografera rivningen av ytterligare ett fint gammalt hus. Men det får du vänta med att se till nästa vecka. Och var inte orolig. Jag har fortfarande mycket kvar att visa från mina Skånska och Västsvenska resor...

No comments: