Sunday, April 20, 2008

Min nya analoga klippis

Såg en annons för ett Steenbeck-bord (klippbord för "riktig" film. Alltså inte DV, utan FILM) på Blocket för ett tag sedan. Säljaren ville ha 5000 kr. Förmodligen ett riktigt fynd för den som klipper riktig film fortfarande. Nypriset på sin tid var säkert betydligt högre. Själv klipper jag inte film utan bara video, och enbart digitalt sedan 2000. (Klippte min första film digitalt 1998, och gjorde min första heldigitala film 1999, den hette Det funkar hemma.). Så förutom den rena bristen på behov, plats och framförallt pengar så har jag inget Steenbeck-bord hemma i lägenheten. Däremot har jag sedan igår den här lilla prylen hemma på fönsterkarmen, och den kostade endast 1% av priset av Steenbeck-bordet.


Nu är bara frågan vad jag ska ha den till. Den tar inte DV-band. Inte Blue-Ray eller vanlig DVD. Inte en VHS. Funderar starkt på att bygga om den till en mysbelysning. Den borde ha lyst redan när jag satte sladden i väggen, men det gjorde den inte, så jag tog fram skruvmejslarna och öppnade upp den. Ganska enkel konstruktion, som var lätt att förstå, men hur jag letade så kunde jag inte hitta någon lampa. Och inte nog med att den saknade lampa, det fanns inte ens någonstans att sätta lampan(!) Jo, så småningom hittade jag sockeln, men den satt inte inuti, utan under en kåpa på utsidan. Men den var tom, och det går väl inte att få tag på någon reservlampa nuförtiden heller. Nåväl, om man rensar lite inuti och sätter i lite nya prylar, så borde det inte vara så svårt att få den att lysa där i fönstret om kvällarna. Fin är den i alla fall, eller hur?

3 comments:

Anonymous said...

Skippa julbelysningen, det här är så 2008!// Lilla Fröken Äventyr

Anonymous said...

Sätt den på cykeln som styre och skärmen kan du ha som GPS. Sen hittar du överallt i Götet!

Anonymous said...

För övrigt är den läskigt lik ett träningsredskap som såldes på tvshop i början på 90-talet, den har folk fortfarande inte listat ut hur den bäst bör användas.// Lilla Fröken Äventyr